Bătălia pentru un cod reducere Cărturești: ce alegi dintre o carte tipărită și una digitală?

Modernizarea aduce cu sine și schimbări care uneori ne descurajează. Am uitat de plăcerea unui moment petrecut în tihna printre rafturi întregi de cărți mai vechi sau mai noi, într-o după-amiază ploioasă de toamna. Ecranul a luat locul acestora și de aceea ne-am gândit să va dăm câteva motive bune pentru a preferă cartea pe hârtie decât cea digitală, cu mențiunea de a trage cu ochiul și la oferta de cărți pentru toate gusturile, cu beneficiul unui cod reducere Cărturești!

1. Cartea este un obiect fizic

Și numai asta merită tot aurul din lume! Cartea este palpabilă. Apelează la diferitele noastre simțuri (atingere, miros). O carte se răsfoiește și se simte. Cine nu a inspirat adânc că să respire parfumul cărții lor? Spre deosebire de citirea pe o tabletă, a lua o carte în mână înseamnă să o cântărești, să fii atent la coperta acesteia, la modul în care este legată, la hârtia folosită. Apelează la emoțiile noastre și ne face să visăm mult mai mult decât designul unui e-reader!

2. O carte își găsește locul într-o bibliotecă

Cine nu a visat oare să aibă o bibliotecă imensă acasă? Biblioteca este o piesă de mobilier deschisă celuilalt, cu adevărată putere socială. Atrage privirea și curiozitatea oaspeților noștri, susceptibile de a crea un subiect de discuție sau o achiziție viitoare! Vă puteți lăuda mai puțin cu prezența colecției dvs. de cărți electronice pe tabletă.

 3. Citirea unei cărți este spațială

Vederea în spațiu este o nevoie a creierului. Este mai ușor să ne navigați citind, văzând de fapt câte pagini ne-au rămas de citit decât atunci când cartea noastră electronică ne spune că mai avem 64%. Și mai presus de toate, tuturor ne place să întoarcem paginile lingându-ne degetul și având un semn de carte frumos!

4. Cărțile tipărite facilitează concentrarea și înțelegerea

Potrivit unui studiu realizat de cercetători canadieni și norvegieni, citirea unei cărți tipărite ar oferi o reprezentare mentală mai bună a conținutului său decât pe o tabletă.

5. Cărțile tipărite se păstrează mai mult timp

Cărțile digitale pot înlocui cărțile pe hârtie? În timp ce mulți dintre voi vă întrebați care carte este  mai ecologică, descoperim că cele tipărite au avantajul de a avea o durată de viață mai mare decât cea a cărților digitale. Testate în timp, pot rezistă și chiar pot fi stocate mii de ani! În plus, nu au nevoie de energie electrică pentru a fi reîncărcate!

6. Cărțile tipărite au un efect relaxant

Citirea unei cărți tipărite înseamnă deconectarea de la lumea virtuală pentru o evadare mai bună. Ochii noștri sunt, de asemenea, mai puțin obosiți, deoarece lumina albastră de la ecrane este considerată dăunătoare de mulți cercetători!

7. Este mai ușor să împrumutați o carte tipărită

Există o tendință numită bookcrossing care implică circulația cărților prin „eliberarea” lor în sălbăticie, astfel încât să poată fi găsite și citite de alte persoane, care la rândul lor le vor elibera. O inițiativă extraordinară care oferă tuturor acces la lectură. Mai complicat cu tabletele, nu?

În cele din urmă, știm că învățarea scrisului este legată de învățarea cititului, care implică aceleași zone ale creierului și că este mai bine să favorizați hârtia, mai degrabă decât sfera digitală. Convingeți-va comandand cărți tipărite și ebook-uri cu un cod de reducere Cărturești, apoi comparați și trageți o concluzie!

Acordă o notă acestui cod de reducere!
[Total: 0 Media: 0]
CoduriReducere.ro
Logo