Cod reducere EXCLUSIV Carturești: -10% la tot VEZI CODUL

Care sunt beneficiile lecturii de poezii? Terapie prin poezie și prețuri bune cu un cod reducere cărturești

Ce câștigăm lăsându-ne purtați de poezie, când suntem prea des distrași de alte lucruri, precum dispozitivele digitale? Vi se pare o pierdere de vreme? Nicicum! Lectura de poezii are un efect benefic asupra psihicului nostru și trebuie să ținem cont de vestitul dicton Mens sana în corpore sano! Descoperiți-vă sufletul și alegeți un volum de poezii, cu un cod reducere cărturești!

Comunicați cu lumea sensibilă

Poezia este un mijloc de a trece dincolo de ceea ce vedem pentru că ne permite să atingem ceea ce avem cel mai sensibil în noi, este un instrument de dezvoltare personală. Poezia ne readuce în contact cu ceea ce există cel mai sensibil prin stimularea inconștientului nostru, în care se experimentează sensibilitatea. Este o modalitate de a ajunge la ceea ce este mai adevărat, mai sensibil în sine, dând sens anumitor cuvinte. Găsim, în poezia lucrurilor, răspunsuri pe care nu le-am putea exprima spontan.

Poezia ne atinge atât de mult deoarece face apel la imaginație și ne pune brusc în așteptare partea rațională a creierului. Magia poeziei constă în faptul că ne transpune într-o altă lume, ne lărgește percepția, ne crește sensibilitatea și simțul emoțional.

Poezia ne face mai deștepți, mai sensibili și mai buni.

Dar dacă poezia îți permite să te regăsești pe tine însuți, poezia mai înseamnă și să te simți mai legat de ceilalți în măsura în care ne permite să ne unim în jurul mai multor poezii, chiar dacă fiecare are propria viziune și simțire asupra unei poezii.

A citi sau a asculta recitarea unei poezii este ca și cum ai avea o altă viziune asupra lumii. Dintr-o dată, datorită ei, nu mai vedem lucrurile la fel.

Într-o societate în care comunicarea este legea și în care limbajul este dedicat în principal informației și evaluării, poezia face posibilă producerea unor explozii de limbaj care ne permit să ieșim din discursul convențional și să împărtășim anumite simțăminte și emoții cu ceilalți.

O sursă de putere pentru cei deprimați

Poezia este o resursă esențială dacă ești întristat și te simți pierdut. Întotdeauna va exista o poezie sau un poet care exprimă exact ceea ce simți în momentul respectiv. Ne simțim înțeleși și ne identificăm cu emoțiile exprimate într-o anumită poezie. Poezia spune ceea ce simțim mult mai bine decât noi, tocmai în asta reprezintă un ajutor literar absolut extraordinar.

Oamenii au nevoie de poezie că un aliat al vieții, că o sursă de inspirație.

În momentele de durere, de doliu, de foarte multe ori, poezia este un refugiu, un recurs extrem de important, este o consolare. S-a demonstrat că persoanelor ce suferă de Alzheimer li se recomandă o terapie prin poezie care le ajută foarte mult.

Avem impresia că poezia este demodată și că nu se mai potrivește situației actuale, dar lectura unor poezii, la sfârșitul unei zile încărcate la serviciu nu poate decât să vă facă bine. Avem nevoie să mai ascultăm și de partea emoțională și să eliberăm sentimentele. Nu deveniți prizonierii rutinei și căutați o carte de poezii pe placul vostru, cu un cod voucher cărturești!

Acordă o notă acestui cod de reducere!
[Total: 0 Media: 0]
CoduriReducere.ro
Logo