Cum să folosești corect cuptorul cu microunde? Sfaturi și produse cu un cod reducere Vivre

Cuptorul cu microunde este un instrument foarte special pentru gătit și este necesar să știi cum să gătești cu el pentru a-l folosi corect. Verificați modelele de pe site și alegeți-l pe cel potrivit cu un cod reducere vivre.

Cu toate acestea, pentru a-l stăpâni, trebuie să începeți prin a înțelege cum funcționează.

Spre deosebire de gătitul prin conducție, că un cuptor cu gaz care încălzește tigaia și apoi ceea ce conține, cuptorul cu microunde acționează doar asupra moleculelor alimentelor. Într-adevăr, valurile acționează asupra moleculelor de apă și le agită pentru a crea căldură. Că urmare :

Alimentele lipsite sau cu un grad mai scăzut de umiditate nu o să se încălzească suficient.

Apoi este necesar să adăugați apă la alimentele lipsite de ea: de exemplu, să topiți ciocolată.

Atenție: nu adăugați prea multă apă, altfel valurile vor acționa doar asupra corpului de apă.

De asemenea, din moment ce cuptorul cu microunde acționează asupra particulelor de apă, dar acestea se evaporă la 100 ° C, cuptorul cu microunde este inutil pentru vasele care necesită o temperatură mai ridicată. Acesta este și motivul pentru care alimentele nu se rumenesc în cuptorul cu microunde.

Alimente incompatibile cu cuptorul cu microunde

De fapt, nu puteți găti la cuptorul cu microunde:

ouă sau crustacee cu coajă: coajă și coajă pot exploda sub presiunea aburului creat de agităția particulelor de apă;

bucăți prea mari de carne, cum ar fi păsările de curte, de exemplu: pentru a găti uniform, acestea necesită o temperatură de gătit mult mai mare;

prăjire: imposibil de prăjit în cuptorul cu microunde, temperatura uleiului ar fi incontrolabilă.

Vase pentru microunde

Astfel, dacă producătorul nu specifică altfel, cuptorul cu microunde poate funcționa numai cu vase de ceramică; porțelan; sticlă și, eventual, veselă din plastic prevăzută în acest scop

Pe de altă parte, vasele și ustensilele pe bază de oțel, precum aluminiu, oțel inoxidabil, vor fi absolut excluse din cuptorul cu microunde din mai multe motive pe care le vom detalia. Într-adevăr :

Metalul reacționează la valuri, creând șocuri electrice și scântei care vă pot deteriora motorul cu microunde (magnetul).

Nici metalul nu trece undele: chiar dacă nu există descărcare, mâncarea dvs. pur și simplu nu se va putea încălzi.

În cele din urmă, lemnul, gresie sau teracotă sunt materiale poroase care riscă să fie deteriorate sau deformate în timpul gătitului. De asemenea, acestea trebuie evitate în cuptorul cu microunde.

 Prelungiți durata de viață a cuptorului cu microunde

Utilizarea cu atenție a cuptorului cu microunde înseamnă îngrijirea acestuia pentru a asigura o anumită longevitate. Câteva obiceiuri bune sunt suficiente pentru a garanta o sănătate bună și vă vor economisi unele inconveniente:

Protejați-vă cuptorul cu microunde de stropire.

Reduceți puterea cuptorului cu microunde și extindeți timpul de gătit, această unificând temperatura, necesită mai puțin efort de la aparatul dvs. și reduce riscul de proiecții.

De îndată ce este necesar, schimbați becul sau placă MiCĂ (care canalizează valurile), care trebuie, de asemenea, curățată de alimente încrustate pentru a evita deteriorarea dispozitivului.

Va garantăm calitatea produselor de pe site și un cod reducere vivre la achiziție pentru confortul dvs. de zi cu zi.

Acordă o notă acestui cod de reducere!
[Total: 0 Media: 0]
CoduriReducere.ro
Logo