Notino mostre gratuite de parfum la cumpărăturile tale pentru a te redescoperi!

Poate că nu-ți place să-ți schimbi parfumul prea des sau dimpotrivă, eșți genul care se plictisește repede. Avem remediul potrivit! Primește de la Notino mostre gratuite de parfum și află ce-ti dorești! Identifica aromele cu ajutorul micului ghid de mai jos.

Ce înseamnă „parfum”?

Cuvântul „parfum” provine din latinescul per fumum, care înseamnă „prin fum”. În templele române antice, flori zdrobite, frunze, așchii de lemn, mirodenii și rășini aromate erau așezate pe cărbuni încinși că ofrande către zei. Mirosul lor a fost eliberat per fumum – „prin fum”.

În parfumerie, termenul de parfum tinde să desemneze cea mai mare concentrație a unui miros, spre deosebire de, de exemplu, apă de toaletă, care este mai puțin concentrată. Parfumierii, pe de altă parte, își desemnează propria creație prin termenul de parfum.Cate ingrediente contine un parfum?

Depinde. Un parfum poate conține 10, 50, 100 sau 500 de materii prime diferite, dar doar pentru că un parfum conține 300 de ingrediente nu îl face superior unui parfum care conține 80. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care diferitele ingrediente lucrează împreună pentru a produce un efect.

De ce unele parfumuri mai fine sunt si mai scumpe?

Motivul principal este prețul celor mai rafinate uleiuri esențiale. Luați de exemplu uleiul de iasomie. Cel de cea mai bună calitate costă aproape de două ori mai mult decât aurul, deoarece sunt necesare șase până la șapte milioane de flori de iasomie pentru a produce un singur kilogram de esenta de iasomie. Florile trebuie culese manual în zori, când mirosul lor este cel mai intens. Uleiul este extras folosind metoda străveche de enfleurage, un proces consumator de timp și costisitor prin care petalele fragile sunt așezate manual pe tăvi de sticlă acoperite cu grăsime purificată la rece, care absoarbe încet uleiul prețios. Adăugați la asta timpul necesar lansării unui nou parfum cu adevărat diferit! Ca să nu mai vorbim că este imposibil să se producă în cantități prea mari pentru a reduce costurile, deoarece parfumul s-ar strica prea repede… Nu e de mirare, deci, că un parfum poate fi foarte scump.

Notino mostre gratuite: un parfum iti poate schimba dispozitia?

Da. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale parfumului este capacitatea sa de a ne influența emoțiile aproape instantaneu. Studiile au arătat că parfumurile ne pot stimula sau, dimpotrivă, ne pot calma, promova dispozițiile bune sau proaste, evocă amintiri pozitive sau negative și pot aduce vise placute. Aromaterapia, arta de a vindeca cu uleiuri esențiale aromate, se bazează pe principiul că aroma uleiurilor esențiale are puterea de a influența starea de spirit.

Parfumul a fost de mult recunoscut ca un instrument puternic și subtil pentru reechilibrarea corpului și a minții. Un număr tot mai mare de studii arată că putem influența starea de spirit prin mirosuri. In curand, parfumurile nu numai ca ne vor asigura ca mirosim bine, dar vor avea si un efect psihologic real.

Studiile arată că mirosul de mentă sau de lacramioare mărește vigilența la locul de muncă. Un parfum floral discret promovează concentrarea la mijlocul dimineții și după-amiezii. O atingere de cedru pare să amelioreze oboseala la prânz și după-amiaza târziu.

Incearca sa profiti de oferta Notino mostre gratuite de parfum si poti sa-ti ameliorezi nu doar tinuta, ci si starea de spirit, dupa cum s-a dovedit!

Acordă o notă acestui cod de reducere!
[Total: 1 Media: 5]
CoduriReducere.ro
Logo